Elektroporáció

Tű nélküli mezoterápia, ultrahang, hideg terápia

Ön dönt!

“A valós elektroporáció fogalma szakmánk egyik sűrűn vitatott kérdése. Számos publikációban megjelent, hogy 500 000 vagy 1 500 000 Forint alatt nem vásárolható olyan tű nélküli mezoterápiás készülék, amely valódi elektroporációt közöl a bőrrel. Több Távol-Keleti készülék gyártás technológiája precízen kombinálja a valós elektroporációhoz szükséges áramerősség, frekvencia és feszültség értékeket. A ‘Made in Germany’ kategória mindenki számára jól hangzik és Önnek módjában áll dönteni, hogy ugyanazon orvos-kozmetikai hatásért hajlandó-e többszörös árat fizetni. Ugyanakkor számos “nyugati”-ként árult készülék származik azon “keleti” országból, amely ellen harsány ellenérzéseket ébresztő cikkek árulkodnak.

Cégünk az ACE-Pro készülék kiválasztása során a kezelési eredményeket az amerikai gyártású Ecleris orvostechnikai készülék eredményeihez viszonyítottuk.”

A tű nélküli mezoterápia felhasználja az elektroporációs hullámok fiziológiás hatását, amely aquaporin csatornákat nyitva a bőrben lehetővé teszi a hatóanyagoknak a bőr mélyebb rétegeibe történő bejuttatását, hozzájárul az anyagcsere-folyamatok fokozásához is,

mezogép

A kezelés közben sima, műanyag lemezre erősített elektródák segítségével óvatosan, körkörös mozdulattal körülbelül 20 percig kezeljük a felületet, hetente ismételve. Az eljárás során nem alakul ki fájdalomérzet. Az egyedüli érzés, egy nagyon enyhe bizsergés, amely az intenzív anyagcserének és a hatóanyag transzport folyamatoknak köszönhető. Különösképpen javasolható azon vendégeknek akik félnek a tűs kezeléstől illetve nagyobb területek így pl. cellulit vagy bőrtónust javító kezelések esetén. Elektroporációs kezelés minden évszakban végezhető.

Cégünk 2010-ben kezdte forgalmazni ezt a multifunkcionális elektroporációs készüléket, melyet a szakemberek azonnal megkedveltek a könnyű használhatósága és multifunkcionális előnyeinek köszönhetően. Bevezetése óta már több mint 1000 eladott, azóta is hibamentesen működő gépet használnak megelégedéssel a kozmetikus szakemberek a saját és vendégek örömére. Elmondhatjuk, hogy ez a gyártmány az ország legismertebb és talán legelterjedtebb, legkelendőbb készüléke.

Cégünk a központi Referencia szalon -jában az elsők között volt, akik hazánkban tű nélküli mezoterápiával kezdett foglalkozni. Elmondhatjuk, hogy mára már több, mint 7000 kezelésen túl, rendkívül nagy elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezünk.

Vásárlás

II.generációs tű nélküli mezoterápiás készülékünk előnyei:

  • kedvező árfekvése miatt gyorsan megtérül
  • rendkívüli tartósság: robosztus fém ház, strapabíró kezelőfejek
  • nagyméretű LCD TFT kijelző
  • megnyerő, letisztult külső
  • igényes, dekoratív alumínium kezelőfejek
  • egyszerű használat
  • korrekt, hosszú távú terméktámogatás
  • 8-20 óráig elérhető telefonos segítségnyújtás minden munkanap.

II. generáció készülékünk használata nem igényli kontakt gélek alkalmazását, hiszen az elektroporációs effektus fájdalomérzet nélkül jön létre. Tetszés szerint hatóanyagos kontakt gélek használata megengedett. Ezen termékek – minimális mértékben – csökkentik a hatóanyagok felszívódását.

ACE-MEZO kozmetikai készülékek

Valódi elektroporáció (tű nélküli mezoterápiás) gép, készülék 

A tű nélküli mezoterápia, másik nevén az elektroporáció fogalma körül nagy a zűrzavar a kozmetikusok körében. Nem csoda, hiszen világszinten sokféle, különböző feszültséggel, frekvenciával és áramerősséggel működő elektroporációsnak hirdetett készülékkel lehet találkozni. Természetesen mindenki a sajátját hirdeti egyedüli és valódi elektroporációs készüléknek. Sőt léteznek egyenárammal és váltóárammal működő gépek, igen eltérő feszültségen és frekvenciával. Szerencsére ezen témában az internet terjedelmes információt szolgáltat.

Váltóáram vagy egyenáram 

Egyenáram:

Amint az első tű nélküli mezoterápiás készülékek megjelentek, a távol-keleti gyártók a már meglévő iontoforézis, elektroozmózis, elektroforézis stb. készülékeiket előszeretettel feliratozták át a jól csengő „no-needle mesotherapy=tű nélküli mezoterápia” elnevezéssel. Még ma is bőven találunk ilyen készüléket.  Mivel még egy próbakezeléssel sem lehet minden esetben egyértelműen megállapítani, hogy mely technológiáról van szó, csak   multiméter vagy oszcilloszkóp segítségével lehet pontosan meghatározni a működési paramétereket, mely készülékek ugye nem találhatóak meg minden kozmetikus eszköztárában.

Az egyenáramú készülékekhez minden esetben ionos hatóanyag szükséges. Kezdetben így a mezoterápiás hatóanyagok polaritással rendelkeztek. Cégünk 2007-ben kezdett Amerikából steril hatóanyagokat importálni.  Ezen hatóanyagoknak még volt polaritásuk, hogy az egyenáramú készülékekhez is alkalmazhatók legyenek.

Váltóáram:

Világszinten a váltóárammal működő elektroporáció az elterjedt, ezért ezt nevezzük  klasszikus elektroporációnak.

2010-re a hatóanyagokat már ionos töltés nélkül gyártották, mivel ekkorra már némiképp letisztult a világpiac és háttérbe szorultak az egyenáramú készülékek.

Napjainkban a steril tű nélküli mezoterápiához a tűs mezoterápiánál használatos hatóanyagokat, komplexeket alkalmazzák. Mivel ezen termékeket elsődlegesen injekcióval történő bejuttatásra fejlesztették ki, így logikusan nincs polaritásuk (kation-anion állapot), ezért egyenárammal történő bejuttatásakor nem érünk el eredményt.

Működési paraméterek, I., II. generációs készülékek

Több esetben találkoztunk már azzal az információval, hogy a valódi elektroporáció az 0,5-2,5 V-on működik. Ez tökéletesen igaz, csak azt máshol és másra alkalmazzák. Eredetileg a mikrobiológia területére fejlesztették ki, a sejtmembránon át történő non-invazív vegyi anyagok, gyógyszerek vagy akár DNS bejuttatására. Meg kell jegyezni, hogy a mikrobiológia területén ilyen kis feszültségeknél inkább az elektromos erőtér paramétereit szokták alkalmazni V/cm mértékegységben.

Ha belegondolunk, hogy bőrünk működése és ellenálló képessége szinte tökéletes, akkor elképzelhetjük, hogy egy ceruzaelem 1,5 V feszültségével nem lehet eredményes kezeléseket végezni. Bőrünk azonnal jelzi, ha ingerküszöb feletti beavatkozást észlel, ezért is nem érzünk semmilyen áramérzetet 1,5 V, de akár a kereskedelemben kapható    9 V-os elem alkalmazásakor sem. Szükséges a feszültséget arra a szintre emelni, ahol már bőrünk kiváló védekező rendszerére hatást tud gyakorolni.

Cégünk 2004-ben az elsők között kezdett tűs mezoterápiával, majd 2007-ben szintén az elsők között vezette be a tű nélküli mezoterápiás kezeléseket a készülékek és hatóanyagok széles választékát is kínálva. Ezt az eljárást kezdetben még „Virtual mesotherapy”-nak, azaz virtuális mezoterápiának, majd később „No needle mesotherapy” névre keresztelt tű nélküli mezoterápiának nevezték, az utóbbi időben terjedt el az elektroporáció szakkifejezés.

Első tű nélküli mezoterápiás készülékünk 2007-ben egy közel 2 millió forintos svájci gép volt, amire még az I. generációs működés volt jellemző, mivel a több, mint 30 voltos működési feszültsége erősen csípő, kellemetlen érzetet okozott. Pont ezért az I. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékeknél kontakt zselét alkalmaztak, így tették kellemessé a kezelést, viszont értelem szerűen a kontakt zselé  némiképp csökkentette a kezelés eredményességét.

Az amerikai orvosi készülékeket gyártó ECLERIS cég elsőként fejlesztette ki – az I. generációs készülékeket alapul véve – a finomított feszültségen és frekvencián működő un. II. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékét melynek az electroporation szó röviditéseként az „ECLERIS EP” nevet adta.

II. generációsnak azon készülékeket nevezzük, melyek működési feszültsége 30V alatt van, így már a kellemetlen csípő érzés helyett egy elviselhető áramérzetet kapunk. Ezen készülékeknél már nem kell kontakt gélt használni, csak a steril hatóanyagokat.

Amerikában az idő tájt minden új fejlesztéshez 1000 klinikai tesztet kellett végezni, melyeknek igazolniuk kellett az új technológia hatékonyságát és különbözőségét más, már meglévő technológiáktól. Csak ezen tesztek sikerességét követően kaphatott sorozatgyártási és forgalmazási engedélyt a gyártó. Tehát az ECLERIS orvosi cég egy igazoltan is hatékony új technológiát alkotott.

2008-ban kezdtünk a közel 1 millió forintos orvosi ECLERIS EP készülék forgalmazásába, amiből még egy teszt készülék megtekinthető központunkban.

Majd 2011-ben – az ECLERIS EP alapján – Távol-keleti partnerünk is kifejlesztette saját készülékét – melyet köszönhetően jóval kedvezőbb árfekvésének –  Európa szerte nagy sikerrel forgalmaz.

Cégünk több, mint 1000 készüléket értékesített a szakemberek megelégedésére az elmúlt évek alatt térségünkben. Tekintve, hogy a készülékek a szellőztető ventilátoron kívül nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, így nincs meghibásodás. Köszönhetően a speciális, strapabíró szilikonkábeleknek, még a kezelőfejek vezetéke is csak nagyon ritkán sérül, kibírja egy esetleges megrántás vagy egy eszközkocsi rátolás megpróbáltatásait is.

Cégünkön kívül további 4 nagy hazai vállalkozás döntött ezen Távol-keleti gyártó tű nélküli mezoterápiás készülékei mellett,  így bátran kijelenthető, hogy a legismertebb és legtöbbet eladott tű nélküli mezoterápiás készülék.

Cégünk munkatársai mind magasan képzett kozmetikusok, rendelkezünk felsőfokú szakoktatóval, felsőfokú gyakorlati oktatóval, egészségügyi szakkozmetikussal (SOTE képzés), mesterkozmetikussal. Emellett több, mint 10 éves mezoterápiás gyakorlati tapasztalattal bírnak szakembereink.

Mezoterápiás hatóanyag termékek területén fő partnerünk a spanyol székhelyű, nemzetközileg forgalmazó Toskani Cosmetics, aki fejlesztő és értékesítő csapatába tudhatja Dr. Britta Knoll német bőrgyógyászt, aki a Nemzetközi Mezoterápia Szövetség alelnöke és a Német Nemzetközi Mezoterápia Szövetség elnöke. Rendszeres továbbképzésein még magasabb szintre emeljük képzettségünket.

Test/Arc kezelőfej

A készülék teljesítménye 20 lépésben állítható, 8-22Hz-es frekvencia mellett, 20V-os feszültség impulzusokkal „bombázza” a bőr rétegeit, melynek hatására nyílnak meg a csatornák a bőr rétegei között.  Törpefeszültséggel (20V) indul meg az elektroporáció folyamata. A mellékelt képen látható, hogy a készülék milyen jelalak változással képes ezeket a csatornákat megnyitni. A zöld jelalak mutatja a 1-es intenzitás beállításnál lévő jelalakot, a piros jelalak a 20-as intenzitás beállításnál lévőt mutatja, jól látszik, hogy magasabb intenzitásnál hosszabb ideig éri impulzus a bőrt. (Ezt a műszaki világban impulzus modulációnak hívják)

Működési tartományok:

Feszültség: 20,4 V váltóáram (AC)

Teljesítmény (=kitöltési tényező) a beállított intenzitástól függően 0%-100% (LEVEL1-20):

Frekvencia (MODE 1-2-3-4):

MODE1    Híg (víz halmazállapotú) hatóanyagok esetében alkalmazandó

MODE2    Folyós (olaj halmazállapotú) hatóanyagok esetében alkalmazandó

MODE3    Félfolyós (méz halmazállapotú) hatóanyagok esetében

MODE4    Zselés (zsír halmazállapotú) hatóanyagok esetében alkalmazandó

Folyós, félfolyós és zselés hatóanyagok alkalmazásánál tudnunk kell, hogy általában jóval magasabb molekulamérettel rendelkeznek, így csak a felszíni rétegekbe juttathatók. A lefelé vékonyodó csatornákba csak a híg, mezoterápiához használatos steril hatóanyagok juttathatók be teljes mértékben.

Az arc/test kezelőfej, illetve a ránckezelőfej már 1-es szinten (LEVEL1) elkezdi az csatornák megnyitását, ezért érzékenyebb területeken vagy vékonyabb bőr esetén 1-5 teljesítményszinten (LEVEL1-5) kezeljünk, vastagabb bőr esetén választhatunk 5-10 szintet. LEVEL 10 feletti teljesítményt testkezelések esetén, vagy sűrűbb hatóanyagok esetén alkalmazzuk.

Ránckezelő fej

Működési tartománya megegyezik az ars/testkezelőfej paramétereivel.

Elsősorban ráncos területen, pl. szem környékén célszerű alkalmazni.  Annak érdekében, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken (szemkörnyék, orr és száj közötti részen stb.) is elérhető legyen a kezelés, ezért szükség volt egy kisméretű kezelőfejre. Mivel egymáshoz közel elhelyezett pólusok esetében nem tudunk eredményes (kellő mélységű) kezelést biztosítani, így ezen kezelőfej végén csak egy pólust találunk. A törpefeszültségű, váltóáramú áramkör viszont egy póluson keresztül nem tud kialakulni, ezért a fejlesztéskor a kezelőfej felső részére helyezték a második pólust, oda, ahol a kezelő megfogja. Így a kezelő ki kell, hogy szakítsa a gumikesztyűjének a kisujját, és úgy tartsa a kezelőfejet. A másik kezén is ki kell, hogy szakítsa gumikesztyűjének a kisujját, majd ezzel a kezével meg kell, hogy érintse a vendéget az arcán vagy a kezelt terület közelében, hiszen a második pólus a kezelőfej felső részét fogva a kezelőn keresztül záródik.

Fontos, hogy a kezelőfejet csak azt követően érintsük a bőrhöz, miután a másik kezét elhelyezte a vendég arcán és a kezelés befejezésekor a kezelőfejet vegye el hamarabb, majd csak azt követően a másik kezét a vendég arcáról. Erre azért van szükség, mert a kezelőfej a jó vezetőképességű mezoterápiás hatóanyag segítségével minimális érzettel ér hozzá a vendég arcához, viszont, ha a másik, passzív, a vendég száraz arcbőrére helyezett kezünket emeljük el hamarabb, akkor vezető hatóanyag hiányában érzékelni fogja a törpefeszültségű 20 V-os áramérzetet.

A kezelőre az, hogy a bőrfelületén 20 V-os feszültség folyik át, sem rövid, sem hosszútávon sincs rá semmilyen kihatással. Ha a fentieket betartjuk, akkor a kezelő egyáltalán nem érez semmilyen áramérzetet.

Fontos!

A teljesítményszint (LEVEL) emelésével nem lesz eredményesebb az elektroporáció, csak a kezelési időt tudjuk másodpercekkel rövidíteni, mivel a nagyobb teljesítmény csak a kialakult erőtér méretére van kihatással, ami által egységnyi idő alatt több csatorna nyílik. Viszont a vendégnek kellemetlen lehet, ha nem vesszük észre időben, hogy a hatóanyag felszívódott, ami ugye a kontaktot biztosítja. Ezért nem javasoljuk szükségtelenül magas teljesítményszint alkalmazását.

 

Lézeres mezoterápia

Cégünk mindenkor szem előtt tartja a hazai jogszabályokat. Abban a kérdésben, hogy kozmetikus kezelhet-e lézeres készülékkel, a hatóság és a kamara álláspontja is inkább elutasító. Kozmetikus viszont mesteri végzettséggel már alkalmazhat fényterápiát, melynek része a lézeres fényterápia is.

Az orvosi szakma szerint még az akár régebben alkalmazott, legkisebb teljesítményű 10-20 mW-os soft lézerek (lágylézerek) is orvosi terápiás, gyógyító eszközök, tehát csak orvos alkalmazhatja. Forrás: http://www.orvosilezer.hu/lezerekrol-altalaban

Emellett cégünk figyelembe veszi azon tényt is, hogy a világpiacon egyáltalán nem terjed a lézer + mezoterápia kombinácó, márpedig általánosságban elmondható, a hatékony eljárások rendkívül gyorsan megjelennek az összes nagy forgalmazó palettájában, ahogyan történt ez a tű nélküli mezoterápiás készülékek megjelenését követően.

Elektroporáció tekintetében a lézerrel kombinált gyártók oldalán is az elektroporációs egységet illetően a „Electroporation – high voltage pulsed waveform” , = magas feszültségű pulzáló hullámforma olvasható, amiből kiindulva nem gondoljuk, hogy lényegesen különbözhetnek piacokon megtalálható, vagy az általunk forgalmazott kedvező árfekvésű valóban elektroporációs készülékek paramétereitől.

ACE MESO monofunkcionális  és ACE MESO PRO 4in1 multifunkcionális készülékek

A készülék fejlesztésénél a hatékonyságot és a tartósságot helyezték előtérbe, így nem felület szerelt SMD alkatrészeket alkalmaztak, hanem passzív elemeket, pl. huzal ellenállásokat és elektrolit kondenzátorokat. Ezen alkatrészek nagyobb külső igénybe vételnek is ellenállnak, mint pl. hirtelen feszültség emelkedés vagy süllyedés a hálózatban.