Mezoterápia kezelés menete

A terápiát ingyenes konzultáció előzi meg, mely során a kezelést végző szakember felméri a bőr állapotát, a probléma típusát, a kezelendő felület nagyságát. Ezek alapján személyre szabott kúrát állít össze, a maximális hatékonyság érdekében.

Első lépésként mezoterapeutánk megtisztítja az arcbőrt, arctejjel és tonikkal, majd alaposan leradírozza. Ehhez igény szerint alkalmazhat mikrodermabráziós készüléket, így elősegítve a hatóanyagok intenzívebb felszívódását. Ezt követően a bőrt széles spektrumú bőrfertőtlenítővel kezeli. Fontos hogy a kezelést végző szakember gumikesztyűt viseljen, erre vendégként is érdemes figyelni az esetleges fertőzések, baktériumok, vírusok elkerülése végett. Alapos fertőtlenítés után a kezelés megkezdődhet, az előzetes konzultáción kiválasztott hatóanyagot fecskendővel érdemes felvinni a bőrre, majd a kezelőfejet finoman mozgatva a hatóanyag teljesen felszívódik. A szakember utóápolásként használhatja gumimaszkjainak illetve lapmaszkjainak, melyek szintén bőrtípusnak és problémának megfelelően ki lehet választani.

Várható eredmények

Mezoterápiás kezelés eredményessége nagyban függ a tű nélküli mezoterápiás gép hatékonyságától. Valamennyi kúrakezelésnél általában 6-8 alkalom szükséges a valódi eredmény eléréséhez, ezt 7-10 naponta kell ismételni. Nagyon fontos, hogy a kezelést kúrában kell alkalmazni, mert a rendszeresség alapvető, hogy a kezelés sikeres és hatékony legyen. A kúra után célszerű fenntartó kezeléseket alkalmazni, hogy az elért eredmény hosszútávon fennmaradjon. Már az első pár kezelés után látni és érezni fogja a különbséget. A zsírbontáshoz, narancsbőr kezeléshez, gyakran étkezési terv szükséges, amelynek célja, hogy csökkentse a szénhidrátok és zsírok bevitelét a kezelés időtartama alatt. A testkezeléssel párhuzamosan a szükséges a rendszeres testmozgást, edzések beiktatása valamint napi, legalább 3 liter folyadék elfogyasztásai a legjobb eredmény eléréséhez. A folyadék tiszta víz és gyógytea legyen.

Pigmentfoltok kezelése tűvel és tű nélkül

A kozmetikában mindig is hatalmas problémát jelentettek a napkárosodott tünetek és ezek kezelése. A mezoterápia tűs és elektroporációs változatával azonban kiemelkedően kezelhetőek ezek az elváltozások. Egyre gyakoribb feladat a nem kívánt bőrfoltok eltüntetése, mivel köztudottan egyre ártalmasabb a napfény összetétele, a fehér bőr, pedig szinte védtelen. A pigment foltok keletkezését elősegíti a hormontartalmú és egyéb gyógyszerek nagyarányú szedése, a mesterséges ételadalékok, vegyi szennyeződések, melyek fényérzékenyítő hatásuk miatt még érzékenyebbé teszik a fehér bőrt az ártalmas UV-A és UV-B sugárzással szemben. Ráadásul sokan túl sokszor és agresszívan élnek a szoláriummal, melynek nagyon hamar pigment-rendellenesség az eredménye. Az így megszerzett foltok csak halványodnak ősszel és télen, de kezelés nélkül soha nem lesznek tökéletesen tünetmentesek. A kozmetika új lehetőségeket kínál az eddigi mára már elavultnak számító mikrodermabráziós, lézeres, vagy AHA savas kezelések megújítására.

A szakember és a vendég is egyaránt elégedett lehet, hiszen a hagyományos, tűvel végzett mezoterápia és az elektroforézis teljesen újszerű hatóanyagokkal kezeli a barna, melanin eredetű pigment foltokat. A mezoterápia történhet pisztollyal, szúrásokkal, vagy a elektroporációs testvérével fájdalommentesen a pigment foltnak megfelelő hatóanyag-bevitellel. Az említett két módszer azonban egymás után is elvégezhető, mivel felerősítik egymás hatását és így még tartósabb, látványosabb és tapinthatóbb eredmények érhetők el.

Mezoterápiával a striák ellen

Az első és legfontosabb egy mezoterápiás kezelés megkezdése előtt, a megfelelő bőrhámlasztás, hiszen az elszarusodott sejtek meggátolják a hatóanyagok mélyebb felszívódását a bőrben.

Stria esetében gyártói protokoll kezelési tanácsokról informálódjon a Kezelési stratégiák menüpont alatt.

A tű nélküli mezoterápiával hatékonyan tudjuk bejuttatni a hatóanyagot, úgy hogy a készülék által kibocsátott elektromágneses hullámok hatóanyag-csatornákat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé, ezeken keresztül szívódik fel a hatóanyag. Ez a bőrbe juttatott hatóanyag koktél stimulálja a fibroblaszt sejteket, melynek hatására kollagén és elasztin sejtek termelődnek, a bőr újjá épül, láthatóan összehúzódnak a repedések, halványulnak a piros elszíneződések. A már meglévő régi stria hegnél a felépülés kb. 40% a friss még vöröses-lilás csíkoknál akár 80-90% is lehet. Jelentős változás főleg a comb, fenék és csípő tájékon jelentős. A stria kezeléseknél fokozottan kell figyelni a sterilitásra, mert amikor a bőr folytonossága megszakad, kockázatot jelent a fertőzés, ezért csak egyszer használatos eszközökkel szabad dolgozni. Mindemellett a bőrt akár a kezelés során többször is le kell fertőtleníteni.

Használati javaslat: 3-6 kezelés, kéthetente 1 alkalom
Időtartam: Kb. 1/2 – 1 óra/ kezelés (a problémás testfelület nagyságától függően)
Kizáró okok, állapotok: Cukorbetegség, vérzékenység, terhesség, gyulladt bőr stb.

Hajas fejbőr kezelések

A szervezetnek rendkívül sokféle vitaminra, nyomelemre van szüksége, az optimális hajnövekedéshez. Bár nem sokan gondolják, de a nők veszélyeztetettebbek ebből a szempontból, hiszen havonta a menstruációval vas és nyomelem távozik a szervezetből, a szoptatás és a terhesség is nagyon lecsökkenti ezeket a szervezetben, nem beszélve a klimax idejéről. A hölgyeknél ezért is nagyon hatásos megoldás első sorban ezeknek a pótlása.

De hogyan?

Miként szólhatunk bele a fejbőr hormonális folyamataiba? A leghatékonyabb gyógymód, ha pontosan oda jut az anyag, a gyógyszer, ahol a legnagyobb szükség van rá, vagyis helyileg, a hajhagymák köré, a bőrbe. Felkenéssel, ecseteléssel ez bizony nehezen megy, ráadásul vannak olyan anyagok, amelyek nem szívódnak fel a bőr felszínén át, a samponok pedig csak néhány percet időznek a fejbőrön, tehát szintén nem lehet átütő “hajgyökértápláló” hatásuk. A hajas fejbőrben a hajtüszők 2-3 mm mélységben vannak, itt a legintenzívebb az anyagcsere. Ebbe a mélységbe kell bejuttatni a gyógyszert, a vitamint, az ásványi anyagot, ha igazi hatást szeretnénk elérni. A megfelelő anyagot az ideális helyre viszonylag kis mennyiségben bejuttatva kiemelkedő hatást érhetünk el, sokkal erősebbet, mint szájon keresztül. Ez esetben nagyon hosszú az út a pirulától a végcélig, az elért plazmakoncentráció mintegy 10 százaléka jelenik meg a bőrben. Ha kívülről, apró mikro injekciók sorozatával visszük be ugyanezt, akkor a bőrben maximális a koncentráció, és a vérben szinte nem is lesz kimutatható az anyag. Ez a mezoterápiás hajnövesztés módszerének a lényege, vagyis az, hogy a bevitt anyag maximálisan kifejtse hatását a hajhagymánál.