Hajkezelés menete

Ez a beavatkozás hazánkban még nem terjedt el igazán, sajnos, pedig nagyon eredményesen alkalmazható. A fejbőrön is jelen van a természetes elszarusodási folyamat, amely sikeres felszívódást biztosít a kezelésnél alkalmazott hatóanyagoknak. A mezoterápiás fejbőrkezelésnél sikeresem tudjuk csökkenteni a zsírosodási folyamatot, és serkenteni a hajnövekedést. Az eljárás azért is olyan sikeres, mert a fejbőrön százszor jobb a felszívódási képesség, még a tenyér bőrénél is. A kezeléseknél viszont csak olyan hatóanyagokat lehet alkalmazni, melyek erre a célra lettek előállítva. Közel 100%-os tisztaságúaknak kell lenniük, mentesek mindenféle tartósító, színező, állagjavító, valamint adalékanyagoktól. Ezekkel a módszerekkel hagyományos kozmetikai készítményeket tilos használni, hiszen súlyos fertőzést, allergiát válthatunk ki vele. Ezeket a mezoterápiás hatóanyagokat a www.medicalbeauty.hu internetes web áruházunkban megtalálhatják, részletes leírással együtt.

A fejbőr mezoterápiája

A haj az ember ékessége, legyen az férfi vagy nő, mindegyik nemet érzékenyen érinti, ha hullik, túlzottan korpásodik, vagy zsírosodik a hajas fejbőre. Ebben a témában képesek vagyunk mindenféle kezelést kipróbálni, anyagilag áldozni rá, csakhogy javítsunk hajkoronánkon. A hajhullás egyénenként változik, nincs rá kifejezetten egy terápia, amit mindenkinél lehet alkalmazni, hiszen más és más lehet a hajhullás eredete.

A hormonok működése

A hajas fejbőr kialakulásáért leginkább a férfi androgén, és a női ösztrogén hormon a felelős. Ezek a hormonok képesek befolyásolni egész testünk szőrnövekedését, túlzott termelődésük hajhullást, vagy éppen túlzott szőrnövekedést is okozhat. A szervezetünkben túltermelődő férfi, androgén hormonok túlzott termelődése a hajas fejtetőnél, homloknál és halántéknál okoznak hajhullást, de a többi résznél nem okoznak zavart. A női ösztrogén hormon hatása inkább a termelődést segíti elő, védi a hajzatot. Képes a férfi hormon hatását is gátolni. Itt van tehát a magyarázat arra, hogy a férfiak általában miért kopaszodnak húszas éveiktől kezdve, és ugyan ez a folyamat miért jelentkezik a nőknél csak a klimax után, a női hormon fogyásával párhuzamosan. Most már látjuk, hogy a leggyakoribb férfi hajhullás okot miért nem lehet egy kalap alá venni a nők hajhullásával a kezelést tekintve. A hajhullás problémájával mindenképpen orvoshoz kell először fordulni, hogy mihamarabb tisztázódjon a hajhullás oka, és közösen dolgozzanak ki egy tervet annak megoldására. Ha a gond gyógyítható, akkor tartós rehabilitációra (paróka) csak átmenetileg van szükség, de természetesen számtalan olyan hajhullást ismerünk, amelyek sajnos egy életre szóló kopaszsághoz vezetnek. A széles körben elterjedt nem orvosi hajnövesztő módszerek fő problémája az, hogy a diagnózis pontos meghatározása nélkül kísérli meg pozitívan befolyásolni a tünetet. Így csak a hajhullások gyógyulnak meg, amely átmeneti. A legtöbb szabad forgalmú hajnövesztő – amelyet orvos nélkül, laikus módon alkalmazhatunk- csak hajnövekedést moduláló hatású, a természetes folyamat támogatásával hat.

Genetikai tényező

Hajunk állaga, vastagsága, növekedésének üteme, mind genetikailag meghatározott tényezők, és már születésünktől eldőltek, ezek ellen nem lehet semmilyen szerrel védekezni, befolyásolni. Amennyiben a genetikai program nem tud tökéletesen megjelenni a fenotípusban, akkor van helye a serkentésnek. A hajhagymák száma adott, változtatni csak azon tudunk, hogy minél több hajhagymát juttassunk az anagén, azaz növekedési fázisba.