Mezoterápiás hatóanyagok

A titok a mezoterápiás koktélban rejlik, amit egyénileg, a diagnózisnak megfelelve állít és kever össze az orvos vagy a kozmetikus többféle anyag felhasználásával, amelyeket minden kezelésnél akár válthat is. Emiatt a mezoterápiás hajkezelés mindig kúraszerű, aktív, intenzív és krónikus fenntartó szakaszokból áll. Napjainkban a leghatékonyabb módszernek tekintjük.

A természetes hatóanyagokkal különféle hatások érhetőek el

1, 2ml Dexphantenol, 2ml Biotin, 2ml Gluthatione
Ez a hatóanyagkoktél gyulladáscsökkentő hatású, megszünteti a fejbőr problémákat, mint a zsírosodást és a korpásodást, mérsékli a hajhullást.

2, 2-4ml B-vitamin, 2ml Biotin
A fejbőr fokozott zsírosodása, korpásodása esetén alkalmazzuk, amennyiben gyulladás is van a fejbőrön érdemes az előző koktéllal kezelni, majd visszatérni erre.

3, 2ml Q10+DMAE, 2ml B-vitamin, 2ml Biotin
Alopécia kezelésére alkalmas, a fejbőr korpásódásának és zsírosodásának mérséklésére, a hajhullás megállítására, a hajnövekedés serkentésére.

Hatóanyagaink 100%-os sterilitásúak, gyógyszergyártásnál is kötelező GMP minőségbiztosított gyártósoron készülnek. Megfelelnek a hazai OÉTI és a nemzetközi EU direktíváknak. Nem tartalmaznak színező anyagot, olajszármazékot, illatanyagot és tartósítószert.

Testkezelő koktélok

1, Leciplus Extra
Ez az ampulla már önmagában hatékony, fokozott elhízás és túlsúly esetén, rendkívül látványos, és hatékony alakformáló.
2, 5ml Trial, 5ml Organikus Szilicium
Regeneráló, és tonizáló koktél, a makacs zsírrétegre.
3, 5ml Trial, 5 ml Articsóka
Az ödémás zsírlerakódásra, valamint a kezdeti stádiumban lévő cellulitra.
4, 5ml Trial, 5ml L-Karnitin
A sportolással egybekötött testkezeléseknél javasoljuk.
5, 5ml Sodium Pyruvate, 5ml Liporeductor
Túlsúly és petyhüdt bőr esetén, a zsírpárnák hatékony eltávolítására.
6, 5ml Foszfatidilkolin, 5ml Liporeductor
A legvastagabb zsírpárnák esetében is hatékony, fokozott túlsúly esetén javasoljuk.
7, 5ml Anticellulit, 2ml Rutin & Melilot, 5ml Organikus Szilicium
Fokozott zsírrétegre, a petyhüdt, laza, ernyedt cellultira
8, 5ml Anticellulit, 2ml Rutin & Mellilot, 5ml L-Karnitin
Fokozott zsírrétegre, a petyhüdt, laza, ernyedt cellultira, amennyiben a vendég a kezelést sportolással is egybeköti.
9, 5ml Anticellulit, 5ml Trial
II. és III. fokú cellulit esetén, ödémásodott narancsbőr illetve keringési problémák kezelésére.

Vitaminok

A kor előrehaladtával a kötőszövetben történő változások okozzák a bőr dehidratáltságát, petyhüdtségét, rugalmatlanságát. Ennek regenerálására, már nem elég a hagyományos kozmetikai termék alkalmazása. A mezoterápiás kezelések, a tűs, vagy a tű nélküli már a bőr legfontosabb esztétikai problémáinak hatékony és eredményes kezelésében segítenek. Plasztikai műtétet követően sokan nem gondoskodik a megfelelő bőrápolásról, a bőr össze fog esni, az öregedés jelei tovább fokozódnak, a műtéti heg lassabban gyógyul és egyre több bőrprobléma fog jelentkezni. Ha a szervezetünk nem működik megfelelően, már képesek vagyunk sejtszinten kezelni a problémát. Erre egyre több és jobb sejtszabályozó technológiát és hatóanyagot ismerhetünk meg. Ezek lehetnek antioxidánsok, öregedés gátló termékek, melyek nemcsak az öregedéssel járó bőrhibákat képesek kijavítani, de kialakulási folyamatukat is lassítják. A tűs mezoterápiás kezelés után jelentkezhet bőrpír, mely általában 1 nap alatt elmúlik.

Akik nem igazán tudják elviselni a fájdalmat, azoknak a tű nélküli mezoterápiás kezelést javasolnám, mely teljesen fájdalommentes. Az A-vitamin megköti a szabadgyököket, megnöveli az irha vérellátását, szabályozza és felgyorsítja a sejtek cserélődését, segíti a kollagén növekedését. Nemcsak a “felszínen” dolgoznak, mint az AHA és a BHA savak, hiszen lejutva az irháig (dermisig) visszaprogramozzák az UV sugarak által megsérült DNS molekulákat, újra egészségessé téve azokat. Ahhoz hogy a retinol a bőrben feladatát el tudja látni, retinolsavvá kell konvertálódnia, ami két biológiai átalakulással megy végbe. Először a retinol (alkohol) retinolaldekiddé alakul a bőr enzimjeinek hatására, majd ezután retinolsavvá, miközben a kezdeti relatívan magas százalékú retinolból, lehet, hogy csak minimális mennyiségű retinolsav keletkezik. Ezért a retinol tartalmú felirat még nem elegendő garancia arra, hogy egy igazán hatásos és aktív öregedés gátló kozmetikumot vásároltunk, hiszen a drogériák is tele vannak retinol tartalmú krémekkel, amelyektől akár 10 – 15 évet is fiatalodhatunk (a gátlástalan reklámok szerint legalábbis).

Egy termék hatásossága viszont attól függ, hogy melyik fajta és milyen koncentráltságú A-vitamint tartalmaz. Ha a szervezetben lévő szabad gyökök működése nem megfelelő, kialakulhat betegség, és fokozódhatnak az öregedési folyamatok. Ha egy atom vagy ion elveszít egy elektront, szabad gyökké válik: erősen reaktív és instabil elemmé. Hogy semlegesítse magát, gyakran a sejtfalak molekuláiból szakít ki elektronokat, így károsodhatnak a sejtfunkciók, módosulhatnak genetikai folyamatok, eltöredeznek a kollagén rostok, stb. Keletkezhetnek a szervezetben az anyagcsere folyamatok következtében, és külső környezeti hatásokra egyaránt. Ha egy atom vagy ion elveszít egy elektront, szabad gyökké válik: erősen reaktív és instabil elemmé. Hogy semlegesítse magát, gyakran a sejtfalak molekuláiból szakít ki elektronokat, így károsodhatnak a sejtfunkciók, módosulhatnak genetikai folyamatok, eltöredeznek a kollagén rostok, stb. A C-vitamin serkenti a kollagén termelődést, az egyik leghatásosabb anti aging szer, védelmet nyújt a napsugárzás és a káros környezeti hatások bőröregítő hatása ellen. A c-vitamin más nevén aszkorbinsav, csak abban az esetben működik hatékonyan, ha tisztasága legalább10-20%-os. Ha alacsony a pH sokkal gyorsabban feltud szívódni, nem kell átalakulnia. Enyhe savas kémhatással rendelkezik, így irritálhatja az érzékeny bőrűeket, valamint gyorsan el kell használni, mert a tartóssága rövid ideig tart. Az AHA savak elősegítik a bőr elszarusodott hámsejtjeinek eltávolítását, megindítják a sejttermelődést, ezáltal gyorsabb regenerálódást tapasztalhatunk a hám alsóbb az epidermis rétegében. A gyorsabb sejttermelés miatt a bőr kisimul, hidratáltsága javul. Az AHA savak, mint például a glikolsav a bőr zsírtartalmán keresztül szívódik fel, ezért kiválóan alkalmas a miteszeres aknés bőr regenerálásában, továbbá, hámlasztó hatása miatt kiválóan halványítja a foltokat.