Testkezelés mezoterápiával

Korábban a kozmetikai ipar elsősorban az arc, nyak, dekoltázs területeire összpontosított, ami által a testkezelés (testkozmetika) enyhén háttérbe szorult. A XXI. századra kezd mindennapossá válni nemcsak az arcbőrt, hanem a test bőrének ápolása. Világunk mai divatjának megfelelően egyre fontosabb a feszes testalkat, az alakformálás, a mell, has, comb feszesítése, a narancsbőr csökkentése. Ebben nyújtanak segítséget a mai korszerű eljárások. Nehézséget jelent azonban, hogy ahhoz, hogy az eljárások hatékonyak legyenek, mélyebb rétegekben kell dolgozni, mint az arc bőrénél. E mellett a felület nagysága is többszörösére növekszik, ami a hatóanyag felhasználását is növeli. Itt már nem elég pusztán a bőr hidratáltságával, rugalmasságával, ránctalanításával törődni, hanem zsírszöveti és kötőszöveti szinten kell alkalmazni a kezeléseket. A hatóanyag bejuttatása is nehezebb, mivel itt a hám vastagabb, mint az arc, vagy a dekoltázs bőre, így a kezelés megkezdése előtt érdemes az adott felületet radírozni, erre legalkalmasabb az ACE-HIDROABRÁZIÓ vagy ACE-MIKRO, mely készülékekkel nagyon szépen el lehet távolítani a felesleges szarusejteket, így a hatóanyag felszívódását nagyobb mértékű lehet. A tű nélküli mezoterápiás kezelés erre kiváló megoldás. A tűs mezoterápiánál a szúrás biztos, hogy célba talál, de fájdalmas,  és egy hetes regenerációs idővel kell számolni.

A kozmetika és az orvoslás között kialakult szakadékot oldotta fel az elektroporáció. A csodás technika segítségével 0,2-7 cm mélységig lehet bejuttatni a felületre felkent hatóanyagokat, melyek az egyszerű felkenéshez képest 1200%-kal magasabb koncentrációban mutathatóak ki a bőraljában. Itt már fájdalommentesen zajlik a kezelés, nincs gyógyulási idő, nincs bevérzés, és gyógyulási idő.

Miért is fontos a test mezoterápia során a megfelelő életmód?

Mint minden eljárás, a mezoterápia során is az anyagcsere fokozás kulcsfontosságú. Ezt a leghatékonyabban a kezeléssel érhetjük el, de a folyamatot amit a szakember elindít a mezoterápiával, azt  be is kell fejezni, hogy a körforgást fenntartsuk. Ami a legelső és legfontosabb, az a folyadékbevitel, ami legalább 2.5-3 liter egészséges folyadékot jelent naponta.

Mit nevezhetünk egészséges folyadéknak?

Minden olyan folyadékot, mely nem tartalmaz tartósító szert, cukrot és ízfokozó adalékanyagokat. Legmegfelelőbb erre a célra, a szénsavmentes ásványvíz, a citromos víz, vagy a cukor nélkül készített tea. A következő lépésként az étrendben kell körülnézni. A mezoterápiánál javasoljuk, hogy a kezelés után legalább 3-4 napig csökkentse a szénhidrátbevitelt. Nem kell egyáltalán elhagyni, csak csökkenteni. Továbbá érdemes kizárni az étrendből a műanyagokat. Gondolunk itt a tartósítószerrel készült kész, és mirelit ételekre, zacskós levesekre, bekevert fűszerekre (villámpácok), a „nyomokban tartalmaz gyümölcsöt feliratokra. Ezek nem nehéz dolgok, mondhatni apróságok ahhoz képest, amilyen eredményt el lehet érni velük. Ha ezt a pár alapszabályt betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy sikeres lesz a test mezoterápiás kezelésünk.

Testkezelés, a stria, vagy a narancsbőr kezelésének menete

A mezoterápiát végző szakember alaposan letisztítja a bőrfelületet. Figyelembe véve, hogy a has, popsi, derék és comb környékén vastagabb a szaruréteg alapos radírozásra van szükség. Erre a célra intenzívebb terstradírokat illetve igény szerint a mikrodermabráziót lehet alkalmazni. Amint a radírozás megtörtént egy alapos fertőtlenítés után meg is kezdődhet a testkezelés. Itt nagyon fontos a megfelelő hatóanyag kiválasztása a szerint hogy mit szeretnénk elérni, esetleg egy sikeres fogyókúra után a megnyúlt bőrt feszesíteni, zsírt bontani, a cellulit okozta tüneteket megszüntetni vagy a terhesség során kialakult striákat halványítani. Test kezelés esetén is kisebb területekre bontva halad a kozmetikus a kezelés hatékonysága érdekében. A kezelés végén újra jöhet a fertőtlenítés. A testkezelésekre érdemes kúraszerűen járni, legalább 6 alkalmat így lehet tartós és látványos eredményeket elérni.