TKN NCPR Tápláló,revitalizáló komplex 5ml

5,590 Ft

49+1 revitalizáló, aktív hatóanyagot tartalmazó revitalizáló hatóanyag komplex.

Leírás

Vásárlás

49+1 revitalizáló, aktív hatóanyagot tartalmaz.

Hyaluronsavat, 10 vitamint, 25 aminosavat, 6 ásványi anyagot, 2 koenzimet, 4 nukleinsavat, 2 redukálószert.

Mivel a bőr szerkezetének és működésének természetes alkotóit tartalmazza, így a sejteken belüli és kívüli térben egyaránt kifejti a hatását, a bőr mélyebb rétegeitől. Helyreállítja a bőr rugalmasságát és feszességét, azáltal, hogy elsztint és kollagént és más olyan molekulákat juttat a mélyebb rétegekibe, melyek erősítik az extracelluláris mátrixot. Átfogó bőrmegújító hatása van. Azonnal látható az eredmény, egészséges fényt és hidratáltságot biztosít, már az első kezelést követően.

Összetevői:

Nátrium hyaluronát: nem keresztkötéses, alacsony molekulasúlyú hyaluronsav, intenzíven hidratál és helyreállítja a bőr feszességét.

Ásványi anyagok:

Az ásványi sók a sejten belüli folyadéktérben (intracelluláris) – kálium,magnézium – és a sejten kívüli folyadéktérben (extracellulásris) – nátrium, kálcium – találhatók nagy mennyiségben.
A nátrium-klorid az extracelluláris mátrix víztartalmáért felelős, a nátrium-hidrogén-karbonát a szervezet belső lúgos pH értékét biztosítja, valamint szintén felel az optimális víztartalomért.
A kálium sók az intracellulársi folyadék ozmotikus folyamataiért és a megfelelő izomműködésért felel.
A kálcium sók az extracellulrási folyadéktér ozmotikus viszonyait biztosítja, a kötőszöveti rostok szerkezetét stabilizálja, gyulladás csökkentő, valamint segíti az izmok megfelelő működését.
A magnézium sók szintén részt vesznek az extracelluláris mátrix ozmózis folyamataiban, segítik az izomműködést és az enzimek alkotórészei.

Aminosavak:

Alfa-aminosavakból épülnek fel a fehérjék, a sejtek pedig ezen fehérjékből épülnek fel, ezáltal a sejtek működését, regenerálódást és egészségét támogatják. Részt vesznek a sejtek anyagcsere folyamataiban is, segítik a szaruképzést (cisztin), legfőképpen bőrtápláló kozmetikumok alapanyagai.
A glutamin a fehérjeszintézisben vesz részt, a glükóz mellett a sejtek egyik legfontosabb energiaforrása, nitrogéndonor számos anabolikus folyamatban.
A glutaminsav a legfontosabb energiaforrása a gyorsan osztódó sejteknek, gyulladáscsökkentő, fokozza a sejtek immunitást. A legfontosabb celluláris antioxidáns.
A hisztidin egy sejt regeneráló és nyugtató hatású.
Az arginin segíti a sejtek osztódását és serkenti a kollagén szintézist.
A prolin javítja a bőr textúráját, stimulálja a kollagén termelődést és a kollagén rostok regenerálódását.
Az aszpartiksav hidrofil aminosav, mely részt vesz az RNA és DNA működésében és az immunoglobulin termelődésében.

 Peptidek:

Aminosavakból épülnek fel peptidkötéssel. Többféle peptideket különböztetünk meg az aminosavak száma szerint: dipeptidek, tripeptidek, teterapeptidek. A tripeptidek aktiválják a növekedési faktort, így serkentik a kollagén és elaszin termelődést.
A glutation egy tripeptid, az egyik legerősebb antioxidáns és tirozináz inhibitor. Gátolja a melanin szintézis, így pigmentfolt halványító.

 Vitaminok:

 • A-vitamin, Retinol Palmitate: serkenti a sejtek megújulását, regeneráló hatású.
 • E-vitamin, Alfa-Tokoferol: erős antioxidáns, javítja a fehérjék, szénhidrátok, zsírok anyagcsere folyamatait.
 • C-vitamin, Aszkorbinsav: erős antioxidáns, serkenti a kollagén szintézist, elősegíti a sebgyógyulást.
 • B1-vitamin, Tiamin: a cukrok és az oxigén anyagcsere folyamataiben van nagy szerepe.
 • B2-vitamin, Riboflavin: csökkenti a faggyútermelést, serkenti a bőr, a haj, a köröm növekedését és regenerációját.
 • B3-vitamin, Nikotinamid: erősíti a rostokat, csökkenti a kollagén degradációr, hidratál, regenerál.
 • B6-vitamin, Pyridoxin: segít fenntartani a megfelelő nátrium és kálium egyensúlyt, részt vesz a zsírok és fehérjék szintézisében.
 • B5-vitamin, Dexpanthenol: serkenti a sejtek regenerálódását, hidratálja a bőrt.
 • B9-vitamin, Folsav: az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen.
 • B12-vitamin, Kobamalin: részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését.
 • H-vitamin, Biotin: a sejtek anyagcsere folyamataiban játszik szerepet, revitalizál, erősíti a bőrt.

Koenzimek:

A koenzimek biztosítják a sejtek működéséhez szükséges energiát. Többféle fehérjéhez is képes kapcsolódni, így többféle enzim alkotójává válhat. A nikotinamid-adenin-dinukleotid fontos biokémiai koenzim, a sejtlégzést segíti. Flavin-adenin-dinukleotid a megfelelő ATP szint fenntartásáért felelős. A koenzim A a zsírsavszintézis, a zsírsavoxidáció folyamataiban vesz részt.

Nukleinsavak:

nukleinsavak monomer nukoleotid láncokból álló makromolekulák. Adenozin sejten belüli szerepe a metabolizmusban való részvétel.

Redukálószerek:

A vitaminok oxidációja során keletkeznek, erős antioxidáns hatásúak.

Javallott:

Kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül mindenkire alkalmazható komplex. Arcra, nyakra, dekoltázsra és testre egyaránt használható. Fő tulajdonságai a sejtek megfelelő működésének biztosítása, regenerálása, így regeneráló, méregtelenítő kezelésekre, akné kezelés után és pigmentfolt halványító kezelésekhez is ajánlott használata.

Kúra kezelések:

1 kezelés 1-2 hetente, egy kúra maximum 6 kezelésből álljon. Állapot fenntartó kezelések 2-4 hetente 1 alkalom.

Felhasználás:

Csepegtessük a bőrre, majd masszírozzuk be, kozmetikusként: ultrahang, tű nélküli mezoterápia.

Hatóanyag ampulláink professzionális felhasználásra készültek, ezért csak kozmetikusokat szolgálunk ki!