Tűs kontra tű nélküli mezoterápia

mezoNapjankban a steril és tömény hatóanyagokat, a bőr mélyebb rétegeibe, közvetlenül a problémáért felelős sejtekhez, a non-invazív módokat kivéve kizárólag tű nélküli mezoterápiával jutatthatjuk be. Így jóval eredményesebb hatást tudunk elérni, mint bármely más módszerrel (gyógyszerek szedése, krémezés, ultrahang, stb.). Már az első kezelés során látványos és tartós eredményeket érhetünk el, az arcfitalalítás, bőrfeszesítés, zsírbontás, stria, narancsbőr és a hajhullás területén.

A “tű nélküli” mezoterápiánál egy készülékkel, un. elektroporátorral juttatjuk a hatóanyagot a bőrbe. Az eljárás lényege, hogy a készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével képes megnyitni a bőrsejtek falát, kis csatornákat nyitva, ezeken keresztül juttatva be a szükséges hatóanyagokat. Az eljárás során a kezelőfejet mozgatjuk a bőrön (hasonlóan, mint az ultrahangkezelésnél). Az eljárás II. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékekkel teljesen fájdalommentes, sőt még kellemes “mikromasszázs” érzet is tapasztalható. Az I. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékeknél szükséges valamilyen zselésítő anyagot, legtöbbször kontakt gélt, vagy 3,5% hialuron savat alkalmazni a koktélhoz, ellenkező esetben kellemetlen a kezelés.

mezo1A szakma és a mi tapasztalataink is támasztják alá, hogy a tű nélküli mezoterápia hatékonyságában és eredményességében megegyezik a tűs mezoterápiával, így lassan valószínűleg felváltja azt.

Remek alternatívát jelent azok számára, akik tartanak a tűs eljárás vélhető kellemetlenségeitől.
Természetesen ez csak akkor igaz, ha a tű nélküli mezoterápiás kezeléseknél is pont ugyanazon 100%-os sterilitású koncentrált töménységű összetevőket alkalmazzuk, mint a tűs (injekciós) mezoterápiánál.

Tűs mezoterápia – kollagén indukciós terápiák (dermaroller, mezopen)

mezopenA tudomány mai állása szerint a mikrotűs non-invazív terápiák (dermaroller, mezopen) garantáltan a piacon jelenlevő legmodernebb bőrregeneráló eljárások, legyen szó az arc vagy a test bőrének szépítéséről. Eredményeink és sikereink biztosítanak arról, hogy a legnagyobb magabiztossággal tanácsoljuk kozmetikus kollégáinkat kollagén indukciós készülékeinkre és orvosi tisztaságú hatóanyagaink használatára.

Bőrünk az immunrendszer legnyilvánvalóbb védekező szerve.

Fő feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben. Külsőleg használt krémeink hatóanyagai nehezen abszorbeálódnak a papilláris réteg alatt, következésképpen  a használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni és ez is inkább a felhámban. A kollagén indukciós terápiák forradalmi újítása révén nekünk kozmetikusoknak már lehetőségünk van mélyebben, a bőr irha rétegében változásokat idézni elő. A változás minősége és mértéke pedig a megválasztott hatóanyag és a kezelés mélységének függvénye.

Legfontosabb klinikai indikációi:

 • aknék, és műtéti hegek kezelése
 • száraz bőr rehidratálása
 • megereszkedett, petyhüdt bőr tonizálása
 • pigment zavarok kezelése
 • bőrfeszesítő kezelés
 • tág pórusok minimalizálása
 • terhességi csíkok enyhítése.

A kezelés hatásmechanizmusa a következők szerint foglalható össze:

mezopen-kezeles

 • A mezopen apró tűi behatolnak a felhámba majd az irha rétegbe. Szervezetünk azonnali válaszreakcióként beindítja a sebgyógyulás folyamatát, mely által a kollagén és  az elasztikus rostok fehérje szintézise fokozódik.
 • A mikrotűk apró csatornákat nyitnak meg a bőrben, melyeken keresztül a kellő mélységbe juttathatunk steril és tömény hatóanyagokat molekulamérettől függetlenül. A hatóanyagoknak így lehetőségük nyílik közvetlenül a felhasználás helyszínére jutni, ahol látványos, gyors és tartós eredményt produkálnak.
 • A mikrocsatornák a kezelés után egy órával bezáródnak, és a irha réteg regenerálódása során a rugalmasságot és merevséget adó fehérjeszálak visszanyerik eredeti szerkezetüket és vízmegkötő képességüket.

Az eljárás során kizárólag steril gyógyszergyári tisztaságú hatóanyagok ampullák használhatóak. Ennek hiányában nem ajánljuk semmilyen professzionális kozmetikai krém, szérum vagy emulzió alkalmazását.

A  mezopen kezelés során a mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg a bőrben, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ezáltal tovább csökkenti a hegképződés és illetve a szöveti sérülés kockázatát, valamint a fájdalomérzetet.

Az általunk forgalmazott mezopen nagy előnye, hogy az eldobható tűk hossza 0.25 mm és 2.00 mm között állítható. Az eltérő hosszúságú tűk nagy biztonsággal használhatók:

 • 0.25 – 0,5 mm mélységben minden bőrtípus kezelésére, még az érzékeny szem és száj környékének kezelésére is,
 •  0.5 – 0.75 mm mélységben minden bőrtípus kezelésére,
 • 1.00 mm mélységben ráncok kezelésére,
 • 1 – 2 mm mélységben hegek, striak, cellulit enyhítésére.